VOROC – Het systeem ter ondersteuning van de overstap van vo naar mbo

Wat is VOROC?

VOROC is een digitaal systeem voor scholen dat de overstap van leerlingen van vo naar mbo ondersteunt. Met behulp van VOROC wordt relevante informatie over de leerling overgedragen aan de mbo-school van aanmelding en krijgen verantwoordelijken vanuit het vmbo een terugkoppeling van de aanmelding. Door middel van VOROC krijgen vo-scholen, mbo-scholen en gemeenten inzicht in het aanmeldproces van elke leerling.

Momenteel wordt VOROC gebruikt in de regio Haaglanden. VOROC is een initiatief van Spirit4you. Meer informatie over VOROC kunt u vinden op de introductiepagina.


Wat kunt u op deze website doen?

U kunt via deze website inloggen in VOROC. Indien u op problemen stuit biedt de help-pagina uitkomst met een gedeelte met veelgestelde vragen, een beknopte Quick Reference-card en een uitgebreide handleiding. Verder kunt u per regio informatie vinden over de deelnemende mbo-scholen en gemeenten en kunt u relevante documenten en rapportages downloaden.

"Ik zou niet weten wat ik zonder VOROC moest"
- Caroline Briaire, decaan vmboVOROC - Privacy statement

VOROC beheert de gegevens van betrokkenen in het onderwijs vo en mbo in de regio Haaglanden: namen en mailadressen van mensen die zich hebben aangemeld voor de nieuwsbrief van VOROC en gegevens van mensen die gebruik maken van VOROC als overstap-applicatie vo-mbo. Deze gegevens worden niet gedeeld met anderen en worden alleen gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief of het communiceren over activiteiten.
 

VOROC beheert de gegevens van leerlingen van scholen in de regio Haaglanden, die de overstap naar vervolgonderwijs maken. Deze gegevens worden niet gedeeld met anderen en worden alleen gebruikt voor het monitoren van de overstap naar vervolgonderwijs en het juiste aanmeld-, intake- en plaatsingstraject richting het mbo. De leerling (en ouders wanneer de leerling nog geen 16 jaar oud is) geven toestemming voor de overdracht van deze gegevens. De leerling/ouders hebben het recht te allen tijde de gegevens in te zien en deze aan te passen indien wenselijk.
 

In de “verwerkersovereenkomst VOROC” geven besturen vo en mbo toestemming voor het delen van informatie ten behoeve van een positieve doorstroom naar vervolgonderwijs en de wijze waarop de gegevens worden opgeslagen en bewaard.

 

Nieuws

Meer nieuws »

Contact

phone  070-3156351 070-3156351
email  servicedesk@voroc.nl

Bekijk ook:

Introductie
Help

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief


Regio Haaglanden
Regio Zuid-Holland oost


Nieuwsbrieven teruglezen »