Regio Haaglanden

De schoolbesturen van het vo-platform en de mbo-opleidingen in de regio Haaglanden hechten er belang aan dat jongeren hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen. Een goede schoolloopbaan is hierbij van groot belang. Een risicovol moment in deze schoolloopbaan is de overstap van de ene naar een andere school. Om deze overstap goed te regelen hebben de schoolbesturen en de gemeente afspraken gemaakt over het proces van aanmelding en inschrijving op de volgende school. De afspraken die gelden bij de overstap van een vmbo-school naar een mbo of een andere opleiding worden gevat in de VOROC-procedure.

'Elke leerling op tijd op de juiste plek'

Op deze pagina kunt u onder andere informatie vinden over de deelnemende mbo-scholen en samenwerking tussen gemeenten in de regio Haaglanden en VOROC. Gebruik hiervoor het menu links.

Deelnemende mbo-scholen

Vanuit of in de regio Haaglanden kunnen jongeren terecht bij meerdere mbo-scholen. Via het menu aan de linkerzijde van deze pagina vindt u meer informatie over deze mbo-scholen.

Gemeenten

Wat doet de gemeente om te voorkomen dat leerlingen voortijdig van school gaan?
Soms dreigen leerlingen van school te gaan voordat ze hun startkwalificatie hebben. De gemeente heeft verschillende maatregelen genomen om voortijdig schoolverlaten (VSV) tegen te gaan. Meer informatie over de aanpak van verschillende gemeenten en de samenwerking met Spirit4you en VOROC vindt u via het menu links.
 

Regio Haaglanden

Contact

phone  070-3156351 070-3156351
email  servicedesk@voroc.nl

Bekijk ook:

Introductie
Help

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief


Regio Haaglanden
Regio Zuid-Holland oost


Nieuwsbrieven teruglezen »